Matematik

Potensfunktioner

05. juni 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

y=b⋅xa

hvad betyder enhederne i forskriften ?

eks., ved ekspontielle funktioner er b skæring med y-asksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det står beskrevet her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner

b kan man forstå som funktionsværdien i x=1. Altså b = f(1)

a kan man ikke rigtigt sige noget generelt om. Som beskrevet i linket kan grafen se meget forskellig ud afhængig af hvilken værdi a har.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2018 af peter lind

du må mene y=b*xa

b er funktionsværdien for x=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2018 af PeterValberg

Der er måske lidt hjælp at hente her < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.