Matematik

renteregning ( gældsannuitet )

26. juni 2018 af celinafc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået dette spørsmål, som jeg har problmer med at svare på, håber I kan hjælpe :-)

Hvordan man kan bestemme y, r og n i formlen G= y* (1-(1+r)-n


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2018 af Bibo53

Mener du ikke G=y\cdot\frac{1-(1+r)^{-n}}{r}? Du kan finde y ved at dividere på begge sider af lighedstegnet med \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}, hvilket er det samme som at gange med \frac{r}{1-(1+r)^{-n}}. Du kan finde n ved først at omskrive det oprindelige udtryk til 1-\frac{rG}{y}=(1+r)^{-n} og derefter tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2018 af mathon

dvs
                \small n=\frac{\log\left ( \frac{y}{G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2018 af mathon

 \small \small \textup{\textbf{r} m\aa \ du beregne med et CASv\ae rkt\o j.}


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. juni 2018 af mathon

                \small \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}


Svar #5
26. juni 2018 af celinafc (Slettet)

Mange tak!! det hjalp meget :-) 


Skriv et svar til: renteregning ( gældsannuitet )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.