Matematik

Plangeomtri

12. august 2018 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej igen

jeg sidder med den mærklig opgave og kan ikke finde ud af det ? nogle måske kan hjælpe lidt

En savklinge til en båndsav dimensioneres efter trætype. Her ser du en udgave, som kan klare mellemhårdt træ.

Savklingen består af en gentagelse af tre geometriske former:

en ret linje fra A til B
et buestykke fra B til C med radius lig med 4 mm
og et større buestykke fra C til A1 med radius lig med 32 mm, hvor det så starter forfra.

Alle tre forme mødes i hinandens tangenter. Buestykket fra C til A1 møder den gentagne rette linje med en tangenthældning på 0 grader i punktet A1.

Bestem længden af linjestykket AB.
Bestem længden af buestykket BC.

Vedhæftet fil: savklinger.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2018 af JulieW99

Bestem linjestykke fra AB:

Du kan konstruere en retvinklet trekant. Du får den ene katete med længden 5mm, og du har 2 vinkler i trekanten på hhv. 10° og 90°

- - -

Vh Julie


Svar #2
12. august 2018 af DeepOcean

ja og hvad med Bestem længden af buestykket BC...jeg har det også svært med??

hvem kan hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2018 af StoreNord

En vektor fra A til B.
Dens tværvektor.
Lille cirkels centrum er B+4*tv.
Lille + store radius = 36.
C1 og Cc lige højt oppe.
Båndsav.png

Vedhæftet fil:Båndsav.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2018 af StoreNord

"Lille cirkels centrum er B+4*tv"    sku være:    "Lille cirkels centrum er B+4*e",
hvor e er en enhedsvektor af AB's tværvektor.

"C1 og Cc lige højt oppe"    sku være:    "C1 og C2 lige højt oppe"


Svar #5
12. august 2018 af DeepOcean

hvordan har du fundet vinkel β = 143,05


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2018 af StoreNord

Det er jo bare vinklen mellem B og C. Du mener nok, hvordan jeg fandt C.
Fordi den røde bue skal starte som tangent i C, må de to radier jo ligge i forlængelse.
Afstanden fra C4 til C2 er altså 4+32=36. Een stedlinje er således den store sorte cirklen.
En anden stedlinje er en linje gennem C1.
Hvor de to stedlinjer skærer hinanden, ligger C2.
 


Svar #7
12. august 2018 af DeepOcean

Tak for det


Skriv et svar til: Plangeomtri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.