Matematik

Bevis, enhedscirklen

15. august 2018 af Nata2384 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beviser man at cos(-v)=cos(v) og sin(-v)=sin(v)? Er lidt i tvivl om hvordan det skal forklares/bevises. 

Forstår at når fortegnet er negativt, kan det være et ret der fx går mod uret, og positivt fortegn betyder med uret. Men hvordan forklarer man helt præcis disse sætninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2018 af AskTheAfghan

Hint: Se figuren


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2018 af ringstedLC

sin(-v) ≠ sin(v). Men sin(-v) = -sin(v). Iøvrigt er enhedscirklens omløbsretning defineret som mod uret. Det vil sige, at v's højre vinkelben altid er samfaldende med x-aksen.


Skriv et svar til: Bevis, enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.