Kemi

w/v% ?

22. august 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
En benzoesyreopløsning skal være 0,100 w/v %. Dette kontrolleres med titrering af NaOH.


20.00 mL benzoesyre-opløsning udtages og titreres med 8,02 mL 0,0206 M NaOH 

Beregn w/v % benzoesyre. 

Molforholdet er 1:1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af mathon

20.00 mL benzoesyre-opløsning
ineholder:
                           \small \left ( 0.00802\; L \right )\cdot (0.0206\; \tfrac{mol}{L})\cdot \left ( 122.13\; \tfrac{g}{mol} \right )=0.0201773\; \textup{g benzoesyre}

\small \textup{w/v }\% \textup{ benzoesyre:}
                           \small \frac{0.0201773\; g}{20.00\; mL}\cdot 100\%=0.100\; \tfrac{g}{mL}\%


Skriv et svar til: w/v% ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.