Matematik

Betonmuren

26. august 2018 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej ,

jeg sidder med den opgave , er det nogle kan hjælpe lidt:

På en større kemisk fabrik har man opstillet en cylinderformet beholder udendørs. Beholderen indeholder en væske, der kan være skadelig ved nedsivning i jorden.

Beholderen har diameteren [D = 2m] og højden [h = 4m] 

Der er krav om, at beholderen placeres i en gård med betonbund og betonkanter for at hindre udsivning til omgivelserne ved brud. Gården er kvadratisk med indvendig sidelængde [s = 4 m] .

Beregn, hvor høj betonmuren mindst skal være for at forhindre udsivning til omgivelserne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af StoreNord

Gårsens rumfang skal i værste fald kunne ryme hele beholderens indhold.
Hvor høj skal betonmuren så være?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2018 af London21 (Slettet)

Har du fået oplyst væskens volume?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af StoreNord

I worst case er beholderen fuld.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

x * s2 ≥ h * π/4 * D2


Svar #5
26. august 2018 af DeepOcean

x * s2 ≥ h * π/4 * D2

hvad er x og hvad er s ??

Er der nogle det komme med lidt mere præcise løsning ?..


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

x er højden af muren. Så rumfanget af gården er x * s2 (s er gårdens sidelængde).

h er beholderens højde og D dens diameter, så beholderens rumfang er h*π/4*D2 (rumfanget af en cylinder).

Så skal vi bestemme x således at gårdens rumfang er mindst lige så stort som beholderens rumfang. Derfor skal der gælde:

x*s2 ≥ h*π/4*D2

Som du kan løse:

x ≥ h*π*D2 / (4s2)

Indsæt så talværdierne.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. august 2018 af StoreNord

Betonmuren.png

Vedhæftet fil:Betonmuren.png

Svar #8
26. august 2018 af DeepOcean

1000 Tak for jeres hjælp , der har fået mig til at gå videre med opgaven ...


Skriv et svar til: Betonmuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.