Matematik

Hjælp til en vektoropgave

27. august 2018 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,
jeg havde bare lige brug for hjælp til en vektoropgave.
Har vedhæftet opgaven.

Mine egne tanker: Så skal man vel finde hvor langt den "sidste side af trekanten" er? (det er så det, jeg netop ikke ved, hvordan man gør).
Ps: Skitsen af en trekant har jeg selv lavet.

Håber I vil hjælpe, tak. :)

Vedhæftet fil: Vektorer.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Længden af vektor a:

|a| = √(a12 + a22)

(Formlen kommer fra Pythagoras.)


Svar #2
27. august 2018 af 1Help1 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen.
Havde nemlig også forestillet mig at bruge den formel.

Men så har jeg lige et til opgave, jeg har svært ved, der lyder sådan her:
Harry bestemmer sig at ændre kurs.

c. Bestem q, så Harry Potter flyver vinkelret væk fra bludgeren.
(opgaven er vedhæftet).

Det jeg mener man skal gøre, er at man skal få prikket de to vektorer sammen, så det tilsammen giver 0.
Så vi skal prøve at isolere q. Er ikke helt sikker. :)
 

Vedhæftet fil:Vektor (opgave c).PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er rigtigt. Du skal bestemme q således at

HP • BL = 0

Dette giver ligningen

12,6 * 15,3 + q * (-4,5) = 0  <=>

q = 12,6*15,3 / 4,5  <=>

q = 42,84


Svar #4
27. august 2018 af 1Help1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. :D 


Skriv et svar til: Hjælp til en vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.