Matematik

Regression

27. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorledes løser jeg denne opgave?

Bestem a og b ved hjælp af regression


Svar #1
27. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Opgaven

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Åben Excel.

Indtast data, således at årstallet er x-aksen og antal phishing-kampagner af y-aksen

Årstal efter 2005 henad x-aksen. Så 2005 er år 0, 2006 år 1, 2007 år 2 osv.

Indsæt et prikdiagram.

Tryk på en a prikkerne. Tryk på tilføj tendenslinie. Tryk på "Angiv skæring" og "Vis ligning i diagram" ude i siden.

Dermed har du fundet a og b.

For opgave b kan du trykke på "Hvis R". Hvis R-værdien er meget tæt på 1 betyder det at det er en god model.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

#2  Opgaven fastlægger x som antal år efter 2000, så 2005 bliver til x=5


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Nå ja, det er klart. Godt du er opmærksom #3


Svar #5
28. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Ifølge instrukserne får jeg kun 1 værdi i Excel - y=56,907x?


Svar #6
28. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Hvis jeg ikke klikker på "angiv skæring" får jeg y=92,67x-438,91


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Ignorer det med skæringen. Ud fra dit diagram kan du se at lineær regression ikke er en god måde at beskrive udviklingen.


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.