Fysik

Strålings reducering

04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der skal findes den procentvise reducering i stråling pr. mm 

Vedhæftet fil: Stråling.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2018 af peter lind

beregn (fx+1mm)-f(x))/f(x)

Det bemrkes af x går ud i beregnigerne


Svar #2
04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet)

Det forstår jeg ik


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2018 af peter lind

Forstår du ikke hvad f(x+1mm) er ?


Svar #4
04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor man skal sætte de forskellige oplysninger ind


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2018 af peter lind

Jeg forstår ikke hvad du mener. Du skal bare sætte ind i formlen i #1 og regne løs. Formlen er direkte definitionen på relativ fald


Svar #6
04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet)

Sry men jeg kan ikke se hvad der skal indsættes hvor


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2018 af peter lind

(7592,43*e-0,13x - 7592,43*e-0,13(x+1))/(7592,43*e-0,13x)


Svar #9
04. september 2018 af MikkelLøstrup (Slettet)

Ville man så bare skulle sætte hver x resultat ind på det opløftede (x+1) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2018 af peter lind

du kan forkorte med 7592,43*e-0,13x, så resultatet vil være uafhængig af x


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. september 2018 af mathon

          \small \textup{Str\aa lingsreduktion pr. mm tykkelsesforskel:}

                    \small \begin{array}{lcl} &f(x)=b\cdot a^x \\ \textup{1 mm mere:} &\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=\left (b\cdot a^x \right )\cdot a=f(x)\cdot a\\ \textup{str\aa lings\ae ndring:}&f(x+1)-f(x)=a\cdot f(x)-f(x)=(a-1)\cdot f(x)\\ \textup{relativ \ae ndring:}&\frac{(a-1)\cdot f(x)}{f(x)}=(a-1)\\ \textup{relativ \ae ndring i pct.:}&\left ( a-1 \right )\cdot 100\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2018 af mathon

\small \textup{som med }                      \small a=e^{-0.13}=0.878
\small \textup{giver:}
                      \small \textup{relativ \ae ndring i pct.:} \left ( 0.878-1 \right )\cdot 100\%=-12.2\%


Skriv et svar til: Strålings reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.