Matematik

renteberegning

05. september 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej kan nogle hjælpe med denne her opgave:


OPGAVE 3 Et beløb p°a 200.000 kr. indsættes p°a en opsparingskonto, hvor det er bundet i 10°ar.
De første tre °ar forrentes beløbet med 4% p.a. De efterfølgende tre °ar forrentes beløbet med 5%
p.a., mens renten stiger til 6% de sidste ?re °ar.
(a) Hvor stort et beløb kan der disponeres over efter 10 °ar?
(b) Bestem renten for de sidste ?re °ar, hvis der efter 10 °ar skal kunne disponeres over et beløb
p°a 350.000 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2018 af mathon

a)
                    \small K_{10}=\left (\left (2\cdot 10^5\cdot 1.04^3 \right )\cdot 1.05^3 \right )\cdot 1.06^4


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2018 af mathon

b)
                    \small \small K_{10}=\left (\left (2\cdot 10^5\cdot 1.04^3 \right )\cdot 1.05^3 \right )\cdot (1+r)^4=350'000


Svar #3
05. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvilke formel bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2018 af mathon

                    \small K_n=K_0\cdot (1+r)^n


Svar #5
05. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

er k0 ikke 200000?


Svar #6
05. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvis der er 3 forskellige renter hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2018 af mathon

...som i #2 hvor formlen er brugt tre gange.


Svar #8
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

kan I hjælpe med opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2018 af mathon

                    \small 2\cdot 10^5\cdot 1.04^3\cdot 1.05^3\cdot (1+r)^4=3.5\cdot 10^5

                    \small (1+r)^4=\frac{3.5}{2\cdot 1.04^3\cdot 1.05^3} ...


Skriv et svar til: renteberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.