Dansk

DO,SP,IO,A

10. september 2018 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Hej folkens, vi har arbejdet med disse forskellige typer af analyser: DO,SP,IO,A. Problemet er dog jeg ikke kan skelne forskel mellem dem i b.la analyse da jegi ikke forstår deres betydninger. Er der en der kan prøve at forklarer mig dem, måske i en sætnings analyse? Det ville hjælpe mig utroligt meget


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2018 af Stygotius (Slettet)

De ting du nævner, er ikke "forskellige typer af analyser". De er grammatiske betegnelser for forskellige sætningsled.

DO = direkte objekt (genstandsled)

SP = subjektsprædikativ (omsagnsled til grundled)

IO = inddirekte objekt (hensynsled)

A = adverbial (biled)


Svar #2
11. september 2018 af Elninoo

Så DO= i en sætning når der fremstilles en genstand/objekt?

SP= Forstår den stadigvæk ikke

IO= Indirkete obejkt det man hentyder til i sætningen right?

Adverbier f.eks (ad) osv, right?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2018 af Stygotius (Slettet)

Du skal vist sætte dig ind i de forskellige grammatiske udtryk og begreber.

Din forståelse de nævnte betegnelser er ret tåget.


Skriv et svar til: DO,SP,IO,A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.