Matematik

Bevis for topunktsformlen

14. september 2018 af Gymsv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. 

Jeg skal bevise topunktsformlen for en ret linje. Jeg ved hvordan man beviser a=(y1-y2)/(x1-x2).

Jeg mangler dog at bevise b=y1-a*x1. Jeg kan kun finde beviset for a på nettet. Er der nogen der kan hjælpe mig med at bevise b?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2018 af mathon

                   \small \begin{array}{llcl} \textup{N\aa r funktionen:}&y=ax\\ \textup{parallelforskydes}\\ \textup{efter vektor:}&\begin{pmatrix} 0\\b \end{pmatrix}\\ \textup{har den forskudte graf }\\ \textup{ligningen:}&y-b=a(x-0)\\ &y=ax+b \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du har y=ax+b og dermed specielt y1 = ax1+b.

Her isolerer du b.


Skriv et svar til: Bevis for topunktsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.