Matematik

Vedr. matricer

15. september 2018 af Makrofagen - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften!

Hvis jeg har matricen (3A-4AT) samt vektoren b, er (3A-4AT)x =b så opskrevet korrekt (se fil)?

Vedhæftet fil: Mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2018 af peter lind

ja


Svar #3
15. september 2018 af Makrofagen

Ok, mange tak. Har også et andet spørgsmål, måske du kan hjælpe. Skal bestemme den fuldstændige løsning til ligningssystemet (3A-4AT)x =b for den værdi af a, hvor der er mere end én løsning. Jeg har gjort følgende:

1. Omskrevet matricen (3A-4AT) til echelonform (kalder den T i filen).

2. Konstateret, at sidste række skal være 0,0,0, hvis der skal være mere end én løsning

4. Isoleret a, altså:

     -a - 326 = 0 ⇔

     - 326 = a

5. Opstillet totalmatricen og indsat a = -326 (se fil, kalder totalmatricen T2).

6. Omskrevet totalmatricen til reduceret echelonform og fundet løsningerne. 

Er det den korrekte fremgangsmåde? 

Vedhæftet fil:Mat3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2018 af peter lind

ja


Svar #5
15. september 2018 af Makrofagen

Tak.


Svar #6
16. september 2018 af Makrofagen

En sidste ting: er det ikke rigtigt, at løsningen til matricen T (se fil) er:

x1 = 11/6t3

x2 = - 1/6t3

x3 = t3

Vedhæftet fil:Mat.PNG

Skriv et svar til: Vedr. matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.