Matematik

Hjælp!

17. september 2018 af Pete1997 - Niveau: 7. klasse

Jeg forstår ikke opg 2.c 

Vedhæftet fil: Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af StoreNord

Der skal bruges stof til de to endeflader.
Derudover skal der bruges stof til "røret". Det er omkredsen gange længden.


Brugbart svar (4)

Svar #2
17. september 2018 af mathon2 (Slettet)

For at finde ud af hvor meget stof der er blevet brugt til at lave penalhuset, skal du finde overfladearealet af den.

Penalhuset er formet som en cylinder, og det samlede overfladeareal af en cylinder kan findes med følgende formel:

A=2*\pi*r*(h+r)

Højden af penalhuset oplyses til 19,5 cm.
Diameteren oplyses til 8,0 cm, og derfor er radiussen lig 4,0 cm.

Dermed kan overfladearealet udregnes til:

A=2*\pi*4,0 cm*(19,5 cm+4,0cm)=590,6 cm^{2}

Der er derfor brugt 590,6 cm2 stof til at lave penalhuset.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.