Fysik

Kinematik

21. september 2018 af Jens8999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kugle foretager et frit fald og rammer jorden med en fart på 72 m/s

a) Hvor lang tid har faldet taget?

b) Fra hvilket højde er det frie fald foregået?

Jeg skal bruge denne her formel: s(t) = ½*a*t2 , hvor a=9.807.

Nu som kan forklare hvad jeg skal gøre så simpelt som muligt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af peter lind

a) du skal bruge at v=a*t

b)brug s=½a*t2


Svar #2
21. september 2018 af Jens8999 (Slettet)

#1

a) du skal bruge at v=a*t

b)brug s=½a*t2

a) Okay. a kender vi, 9.807. Hastigheden kender vi, men den er jo ikke konstant? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2018 af mathon

\small \textup{Den oplyste hastighed er umiddelbart f\o r nedfaldet dvs hastigheden til nedfaldstidspunktet.}

                                \small \begin{array}{llc} \textup{faldtid:}&t=\frac{v}{g}&=\\ \textup{faldh\o jde:}&h=\frac{1}{2}\cdot g\cdot \left ( \frac{v}{g} \right )^2=\frac{v^2}{2g}&= \end{array}


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.