Matematik

faktorisering

26. september 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan skal jeg faktoriesere den her andengradsligning?

Jeg har løst den. Men for at faktoriese, skal jeg så bruge ligningen ax^2+bx+c = a*(x-r[1])(x-r[2]), eller er det kun når man har dobbeltrod?

Jeg forstår heller ikke hvordan man skal faktorisere hvis det er uden formlen, fordi jeg om det bare er noget man skal prøve sig til

Jeg forstår heler ikke at når jeg har løst den, og prøvede at chekke ligningen ved at sætte ind i formlen giver det ikke det 0 begge steder, selvom svarene er rigtige.

Mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: faktorisering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af swpply (Slettet)

f(x) =(x-2)(x+1)

eftersom

\begin{align*} (x-2)(x+1) &= x^2+x-2x-2\\ &= x^2-x-2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af SådanDa

Ja, du kan godt bare bruge formlen:

(x-2)(x+1)=x2-x-2, det ser rigtigt ud!

Grunden til at det ikke giver 0 begge steder er at du har fået skrevet -12=-1 i stedet for (-1)2=1.


Skriv et svar til: faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.