Matematik

hjælp

29. september 2018 af nivooo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvad er 7/8 i decimaltal


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af janhaa

0.875


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{7}{8} &= 7\cdot \frac{1}{8}=7\cdot 0.125=0.875 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2018 af StoreNord

#0    Lærer man slet ikke at dividere i din skole?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2018 af ringstedLC

#1 er et rigtigt svar som man ikke kan lære meget af.

#2 er også rigtigt, men desværre ligeså lidt forklarende.

#3 godt spørgsmål. Vi burde have en "Brugbart spørgsmål" knap.

For at råde bod på #2, idet der regnes med, at du ved, hvad decimaltal er:

\begin{align*} \frac{7}{8} &= 7:8=0.875 \end{align*}

da brøkstregen betyder at dividere. Det gøres ved at bruge "÷" eller "/" -knappen på lommeregneren, eller som her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/broker/omregning-brok-procent-decimaltal


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2018 af SuneChr

Divisionsalgoritmen kan bruges også der, hvor divisionen ikke går op, - man fortsætter da divisionen,
indtil man har decimaler nok i gardinet øverst til højre.
SP 300920180106.JPG

Vedhæftet fil:SP 300920180106.JPG

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.