Matematik

Parameterfremstilling

01. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hjælp til denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af mathon

Du skal eliminere parameteren t eller s.


Svar #3
01. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvordan gør jeg det


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2018 af mathon

               \small x-1=5t
               \small y-2=7t

           \small \small \begin{array} {lrcll} \small I& x-1&=&5t&\textup{der multipliceres med 7 og kaldes III}\\ \small II&y-2&=&7t&\textup{der multipliceres med 5 og kaldes IV} \end{array}


          \small \begin{array} {lrcll} III& 7x-7&=&35t&\\ IV&5y-10&=&35t&\textup{IV subtraheres fra III} \\ &7x-5y+3&=&0\\ &y&=&\tfrac{7}{5}x+\tfrac{3}{5} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2018 af mathon

eller:
            \small \textup{en normalvektor er:}     \overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} -7\\5 \end{smallmatrix}\bigr)  \textup{til linjen gennem (1,2):}

                                              \begin{pmatrix} -7\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-1\\y-2 \end{pmatrix}=0

                                              -7x+7+5y-10=0

                                              -7x+5y-3=0

                                              5y=7x+3

                                              y=\tfrac{7}{5}x+\tfrac{3}{5}


Svar #6
01. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet)

giver den næste 4x+1y+5=0 eller4x+1y-11=0


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. oktober 2018 af mathon

        4x+y+5=0


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.