Fysik

elektrisk kredsløb

02. oktober 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan hjælpe med opgaven (også gerne med ord) som lyder: Beregn i hvert tilfælde strømstyrkerne igennem hver af resistorerne og spændingsforskellene over hver af dem. 

Up=9,0 V

R1=1,8 Ω

R2=8,2Ω


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2018 af mathon

Det afhænger af hvorledes resistorerne er forbundet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2018 af SelmaWho (Slettet)

Du finder først den samlede Resistans R1+R2
Derefter kan du finde strømstyrken I=U/R
Når du har den kan du skrive U1=R1*I
og  U2=R2*I


Svar #3
02. oktober 2018 af TKCA1

er det på denne her måde?

den samlede resistans = 1,8+8,2 =10 Ω.

I=9,0 V/10=0,9 Ω


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2018 af ringstedLC

#3: Samlet resistans OK, når resistorerne er koblet i serie, men I er ikke i Ω.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er faktsik ikke muligt at give et svar på spørgsmålet, når vi ikke kender kredsløbet. Hvis modstandene er i serie, er den samlede modstand 1,8Ω+8,2Ω = 10Ω (HUSK enhederne hver gang). Er de i parallel, så er modstanden:

\frac{1}{R_{parallel}}=\frac{1}{1,8\Omega }+\frac{1}{8,2\Omega }

hvilket giver Rparallel = 1,5Ω


Skriv et svar til: elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.