Matematik

Hjælp til differention/tretrinsreglen

03. oktober 2018 af Nick2399 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal regne en funktion ud med tretrinsreglen. Jeg forstår ikke differentialregning, eller tretrinsreglen særlig godt.
Den funktion jeg skal løse hedder f(x)=6x^2 (den er sikkert lige til, men som sagt så har jeg ikke knækket koden til det endnu..)

Håber I kan/vil hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2018 af peter lind

Δf = f(x+h)-f(x) = 6(x+h)2-6x2

Brug kvadraet på en toledder størrelse på det første led


Svar #2
03. oktober 2018 af Nick2399 (Slettet)

Okay, så den kommer til at hedde:
6x^2+6h^2+2-6x^2 = 6h^2+2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2018 af mathon

1. trin
                \small f(x_o+h)-f(x_o+h)=6(x_o+h)^2-6x_o=6({x_o}^2+2x_oh+h^2)-6x_o=

                                                              \small \small 6{x_o}^2+12x_oh+6h^2-6{x_o}^2=(12x_o+6h)h


Svar #4
03. oktober 2018 af Nick2399 (Slettet)

Er det så nu man skal lade h gå mod 0 så det bliver f´(x)=12x ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2018 af peter lind

Nej. Andet trin er at man skal dividere med h


Svar #6
03. oktober 2018 af Nick2399 (Slettet)

Okay, så (12x0+6h^2)/h = 6h+12x0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2018 af peter lind

ja


Svar #8
03. oktober 2018 af Nick2399 (Slettet)

Aha, og nu kommer 3. trin hvor h går mod 0 og svaret er derfor f´(x)=12x


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2018 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hjælp til differention/tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.