Kemi

Massekoncentration?

08. oktober 2018 af Vikvik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man forstå beregn m(c(NaCl))skal jeg så beregne massekoncentrationen g/L eller hvad betyder det? Og hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af mathon

Der er vist ikke noget, der hedder massekoncentrationen.

Men man kan angive koncentrationen i g/L.


Svar #2
08. oktober 2018 af Vikvik (Slettet)

Hvilken formel bruger jeg til at beregne koncentrationen i g/L? Er det c = n/V eller er det p = m/V?

Og er koncentration = densitet? Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2018 af mathon

Kender du masseprocenten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

Kunne det tænkes at du skal finde massen af NaCl i en opløsning som har koncentrationen x af NaCl i mol/L?

Hvis det er tilfældet, beregner du hvor mange gram NaCl der er i en liter opløsning, ved at gange x mol/L med molvægten for NaCl. Så får du hvor mange gram NaCl der er i en L. Når du ved det, kan du finde massen af NaCL i din opløsning. Det gør du ved at dividere massen af NaCl per liter, med antallet af gange, som volumenet af din opløsning går op i 1 L:

Hvis du har 160 g NaCl i 1 L og du har 250 mL opløsning, så er der:

\frac{160}{\frac{1}{0,25}}=\frac{160}{4}=40

40 g NaCl i de 250 mL opløsning.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Massekoncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.