Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Hvor meget tæller prøverne?

08. oktober 2018 af perkere

Hvor meget tæler NV og AP? Jeg har læst at det er 0.5 men betyder det så at den ikke kan trække ens standpunkt ned?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2018 af Moderatoren

Prøv at se her i Studienets Guide til gymnasiet. Eksamenskarakterens vægt i de 2 fag er 0,25.


Svar #2
08. oktober 2018 af perkere

Hvor meget er en vægt på 0.5 så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2018 af Moderatoren

Hvad mener du? 

Der er også fag der vægter 0,5. Prøv at klikke på linket til Studienets Guide til gymnasiet.


Svar #4
08. oktober 2018 af perkere

Altså hvad menes der når man siger at NV og AP's samlede vægt er 0.5? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2018 af Moderatoren

Det er vist begge fag slået sammen. 


Svar #6
08. oktober 2018 af perkere

Ja men betyder det så at den maks kan forhøje ens snit med 0.5?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvor meget den kan ændre dit snit afhænger af summen af vægtene for alle de karaktere du ender med.

Vægtsummen plejer at være ca. 30-33, men du kender først tallet efter dit sidste eksamensudtræk.

Hvis summen er 31.5 så kan en karakter med vægt 0.25 ændre dit snit med
   12 * 0.25 / 31.5 = +0.095    <-  i bedste fald
    -3 * 0.25 / 31.5 = -0.024     <-  i værste fald

SRP som vægter 2 kan ændre dit snit med
   12 * 2 / 31.5 = +0.762    <-  i bedste fald
    -3 * 2 / 31.5 = -0.190     <-  i værste fald


Svar #8
28. oktober 2018 af perkere

Betyder det så at det ikke kan trække mit snit mere end 0.024 ned? Så hvis mit snit er på 7 kan det kun trække mig ned til 6.976?


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Husk at hvis du får 12, så lægges der +0.095 til dit snit. Så selvom karakteren -3 kun bidrager med -0.024, så har du samtidigt spildt de +0.095 og ender dermed 0.119 lavere end best case scenario.


Skriv et svar til: Hvor meget tæller prøverne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.