Matematik

udledning

21. oktober 2018 af Maria199412 - Niveau: A-niveau

Let two data sets (x,y) and (x?,y?) be related by x? = c1 +c2x and y? = c3 +c4y for all i = 1, …, n. This means that the only differences between the two data sets are the location and the scale of measurements. Such data transformations are often applied in economic studies. For example y may be the total variable production costs in dollars of a firm in month i and y? the total production costs in millions of dollars. Then c3 are the total fixed costs (in millions of dollars) and c4 = 106.


a) Derive the relation y? = α? + β?x? between y? and x? if y and x satisfy the linear relation y = α+βx. Hint: Start by finding the expressions for x and y. Then you can insert these into the above equations and isolate. In order to arrive at the final result, you must define something like β? and α?

hvordan skal jeg løse den her opgave helt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2018 af MatHFlærer

Prøv at upload selve opgaveteksten, det er lidt svært at se hvad du mener

Svar #2
21. oktober 2018 af Maria199412

Her er opgaven
Vedhæftet fil:IMG_0468.PNG

Skriv et svar til: udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.