Dansk

kommatering

28. oktober 2018 af Sofie010 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej:)

jeg har fået en opgave for hvor jeg skal skrive om en forfatter. Jeg er færdig men er lidt i tvivl om kommateringen i disse sætninger:

Med en status som både alenefar til datteren Sallie og en prisvindende forfatter, er Kim Fupz Aakeson uden tvivl, et af danmarks vidundere der har opnået national berømmelse med et væld af succesfulde værker inden for de diverse genrer. En unik forfatter der bevæger sig rundt i adskillige genrer, og et skrivegeni der formår at mestre en stor del af genrerne, er også måden han omtales af sine stolte medborgere.

Er kommaerne sat rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af mathon

Forslag:

Med status som både alenefar til datteren Sallie og prisvindende forfatter er Kim Fupz Aakeson uden tvivl et af Danmarks vidundere, som har opnået national berømmelse med et væld af succesfulde værker inden for diverse genrer. Af sine stolte medborgere omtales han som en unik forfatter og et genremestrende skrivegeni. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2018 af Stygotius

At lave om på en tekst har nok ikke så meget med kommatering at gøre. Det er i hvert fald ret uheldigt, men er ment som en hjælp.

Kommateringen  afhænger af om man vil anvende startkomma eller ej.

Uden startkomma:

Med en status som både alenefar til datteren Sallie og en prisvindende forfatter er Kim Fupz Aakeson uden tvivl et af Danmarks vidundere der har opnået national berømmelse med et væld af succes(fulde)rige værker inden for de diverse genrer. (En) Han er en unik forfatter der bevæger sig rundt i adskillige genrer og et skrivegeni der formår at mestre en stor del af genrerne,  (er også måden ham omtales  af sine) siges det af hans stolte medborgere.

Med startkomma:

Med en status som både alenefar til datteren Sallie og en prisvindende forfatter er Kim Fupz Aakeson uden tviv et af Danmarks vidundere, der har opnået national berømmelse med et væld af succes(fulde)rige værker inden for de diverse genrer. Han er (E)en unik forfatter,  der bevæger sig rundt i adskillige genrer og et skrivegeni, der formår at mestre en stor del af genrerne, (er også måden han omtales af sine) siges det af hans stolte medborgere.


Skriv et svar til: kommatering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.