Matematik

TANGENTER

28. oktober 2018 af Johan1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklarer, eller vise denne opgaves resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af MatHFlærer

Løs ligningen f'(x)=2. Du får nogle x-værdier. Bestemt tangentligningerne ved disse værdier.

Jeg tager den første, så tager du den anden. Løsningerne for f'(x)=2 er hhv. x=\frac{-2}{3}\vee x=2.

Den første tangentligning er

y=f'\left(\frac{-2}{3}\right)\cdot \left(x+\frac{2}{3}\right)+f\left(\frac{-2}{3}\right)=2x-\frac{94}{27}

Jeg brugte CAS, men din opgave er at vise mellemregningerne. Derudover skal du også finde tangentligningen ved x=2


Skriv et svar til: TANGENTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.