Fysik

højdeforskel på dæmning

29. oktober 2018 af Teriperry - Niveau: B-niveau

højdeforskellen på dæmningen er s=110m højt. der kan maksialt løbe 950m^3 vand igennem dæmningen persekunder til hver generator (der er 32 generatorer i alt i forbindelse med dæmningen). hvor stor en energi kan en generator i dæmningen teoretisk producerer et døgn?

jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg sætter det ind i min formel, har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bruge formlen

Epot = mgh

h er højden vandet falder, dvs. de 110m. m er så massen af vandet der løber igennem generatoren på ét døgn.

m = 950 m3/s * 24*60*60s /døgn * 1000 kg/m3 = 8,2080 * 1010 kg/døgn

Generatoren producerer så på ét døgn:

Egenerator = 8,2080*1010 kg/døgn * 9,81 m/s2 * 110m = 8,86*1013 J/døgn


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Husk, at der er spurgt om den samlede produktion fra alle 32 generatorer.


Skriv et svar til: højdeforskel på dæmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.