Matematik

falig dokumentation

30. oktober 2018 af Clarie94 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej alle sammen 

jeg skal til falig dokumentation her i morgen så ville lige hører jeres mening omkring den 

om der er noget jeg skal gøre bedre eller noget. 

håber i kan hjælpe mig 

vedhæfter den hernede 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af AMelev

#0
hvor meget m2 gulv skal jeg have i min min stue og køkken 

det nemmeste er af dele det op i i kvadrter
så tar jeg målene på min ene side og på min anden side og plusser dem .
Den ene side 7,2
Den anden side 19,6
i alt 141,12 m2

Der er ingen kvadrater, og jeg forstår ikke, hvor du får dine tal fra. Desuden lyder din enhed cm forkert med mindre, det er et miniaturedukkehus - skulle det ikke være meter? Du angiver jo arealet i m2.

Stuen udgør et rektangel ABHI, hvor målene er givet, så du kan direkte beregne arealet.
Køkkendelen kan deles op i et rektangel BCDF og en retvinklet trekant EFG (ved badeværelset).
BC kan bestemmes ud fra AC og AB (= HI), og så kan arealet af BCDF beregnes.
Jeg går ud fra, at det er den skrå væg EG, der måler 1.4.
FG kan bestemmes ud fra BH (=AI), GH og BF (=CD).
Så kan EF bestemmes vha. Pythagoras, og derefter kan arealet af EFG beregnes.

Til slut kan du lægge de tre arealer sammen, så du har det samlede gulvareal for køkken og stue.
 

Vedhæftet fil:Gulv.JPG

Skriv et svar til: falig dokumentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.