Matematik

undersøg/potens

15. november 2018 af maria362 - Niveau: C-niveau

er der i opgave c tale om en matematisk undersøgelse, hvis ja, hvordan?

Vedhæftet fil: unnamed-1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2018 af peter lind

Du skal bestemme hvor meget dyret vejer og derefter se om et menneske kan have den vægt


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2018 af Bibo53

Løs ligningen 16=0.676\cdot x^{0.75} og afgør om den fundne vægt kan passe på et menneske. Svaret er ja.


Svar #4
15. november 2018 af maria362

#3

Løs ligningen 16=0.676\cdot x^{0.75} og afgør om den fundne vægt kan passe på et menneske. Svaret er ja.

mange tak


Svar #5
15. november 2018 af maria362

#3

Løs ligningen 16=0.676\cdot x^{0.75} og afgør om den fundne vægt kan passe på et menneske. Svaret er ja.

hvor finder jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2018 af Bibo53

#4 Det er iltforbruget, altså y.


Svar #7
15. november 2018 af maria362

#6

#4 Det er iltforbruget, altså y.

ja, jeg havde lige hurtigt glemt det. 


Svar #8
15. november 2018 af maria362

#6

#4 Det er iltforbruget, altså y.

har noget med ''pr. time'' at gøre?

undskyld hvis det lyder dumt, men jeg har ikke haft så meget arbejde med det her før


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. november 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-11-15 21-48-15.png

x er dyrets vægt.            y er iltforbruget målt i liter ilt pr time.


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. november 2018 af Bibo53

Det er en potensligning. Ved du, hvordan man løser den? Svaret er x=67.96.


Svar #11
15. november 2018 af maria362

#10

Det er en potensligning. Ved du, hvordan man løser den? Svaret er x=67.96.

jeg har aldrig nogensinde arbejdet med potensligninger/funktioner før for omkring 2 timer side, så nej, jeg er ikke så god til at løse dem. Jeg har bare problemer med at se hvor 67.96 kom fra.

Jeg studerer hjemmefra, så jeg har ikke rigtigt en lærer til at hjælpe mig

:)


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. november 2018 af Bibo53

Start med at dividere med 0.676 på begge sider af lighedstegnet:

x^{0.75}=23.67,

der også kan skrives

x^{3/4}=23.67.

Opløft derefter begge sider til potensen \frac{4}{3} og benyt at

\left(x^{3/4}\right)^{4/3}=x^{\frac{3}{4}\cdot \frac{4}{3}}=x^1=x.


Skriv et svar til: undersøg/potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.