Matematik

HJÆLPPPPPP

18. november 2018 af Hjapoj (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej jeg har lidt svært ved denne her opgave:

I en sportsforretning får du 10% rabat pga. medlemskab af tennisklubben. En dag giver forretningen 25% rabat på alle varer.

Kan det betale sig for dig at få dine 10% først - og så 25% bagefter?

Eller omvendt?

Hvor meget kan du denne dag i alt spare på et par sko til 550 kr.?

Hvor mange % har du sparet i alt på skoene?

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2018 af AngelOneOne

Hej,

Det er lige meget. Om du først trækker 25% fra og så 10% fra eller omvendt, bliver prisen kr. 371,25

Du har betalt (371,25 / 550) · 100% = 67,5% af den fulde pris - Rabatten er så = 100% - 67,5% = 32,5% i samlet rabat.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
18. november 2018 af Hjapoj (Slettet)

Tusindddd takkkkkkk

Skriv et svar til: HJÆLPPPPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.