Dansk

er der nogen der kan forklare mig hvad det betyder ?

21. november 2018 af 14049126 - Niveau: 7. klasse

En særlig problematik er migrationer. Der flytter mennesker fra Danmark til andre lande, og mennesker kommer hertil udefra. Vandringsmønstret har ændret sig over tid, til dels som konsekvens af interne forhold i Danmark. 

De danske regler for indvandring og udviklingen på arbejdsmarkedet kan øge eller mindske indvandring. Når der er delvist ledige arbejdspladser, vil indvandringen typisk stige, mens den vil falde i en situation med delvis høj ledighed. 

De seneste år har stramme regler for migration betydet, at ledigheden og migrationen ikke altid følges ad. Migrationens omfang er en politisk styret størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2018 af kanjeghjælpedig (Slettet)

Migration er en betegnelse for en bevægelse eller flytning fra et sted til et andet.

Der flytter folk fra udlandet til Danmark. Det kaldes migration. Det kaldes også indvandring.

Hvis det er let at få arbejde, fordi der er mange ledige job, så kommer der flere for at få arbejde. Man siger at indvandringen stiger.

Hvis der omvendt er stor arbejdsløshed i Danmark, fordi der er få ledige job, så kommer der færre for at få arbejde. Man siger at indvandringen falder.

Regeringen har strammet reglerne for indvandring, så det er sværere for folk fra andre lande at komme til Danmark og arbejde. Der kommer derfor færre folk fra andre lande til Danmark. Det vil sige at indvandringen falder.

Indvandringen falder fordi politikerne har bestemt det. Den falder uanset om det er let eller svært at få arbejde i Danmark. Derfor er migrationen omfang en politisk styret størrelse.

Migrationens omfang = antal der kommer til Danmark.

Politisk styret størrelse = noget politikerne bestemmer.


Skriv et svar til: er der nogen der kan forklare mig hvad det betyder ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.