Matematik

Zeppeliner

21. november 2018 af YesMe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil have hjælp til c). Spørger også om jeg har  forstået a) og b) rigtigt.

I a) bestemmer jeg bare en fornuftig parabel, og derefter skal jeg bestemme rumfanget af omdregningslegemet til parablen omkring x-aksen. I b) benytter jeg formlen for arealoverfladet se (https://mata3stx.systime.dk/index.php?id=619). Rigtigt, eller forkert? Hvis der er en bedre måde, forklar venligt.

https://media.studieportalen.dk/forums/files/1863332.png

Vedhæftet fil: ZipLuft.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2018 af AMelev

a) og b) lyder rimeligt - med forbehold for en "fornuftig parabel", men jeg går ud fra, du har antaget symmetri om længde-midteraksen og tilsvarende om den lodrette midterakse.

Du kender overfladearealet og tykkelsen af "skjoldet" og så kan du beregne rumfanget af ballonmaterialet -ekskl. vinger.
Derudfra kan du bestemme vægten, da du kender massefylden. 


Svar #2
21. november 2018 af YesMe (Slettet)

Tak ... Jeg kender ikke overfladearealet af skjoldet. Skal man tage b) med?

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2018 af AMelev

Ja. I b) har du jo netop fundet overfladearealet, så det kender du i c).


Svar #4
22. november 2018 af YesMe (Slettet)

Lad os sige at svaret i b) er X m2. Er skjoldets rumfang så V = X·1.1·103 m3? Massen af skjoldet bliver derfor m = V·1200 kg. Svaret er så 18000/m målt i procent?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2018 af AMelev

1.1 mm = 0.0011m = 1.1·10-3 m , Så V = x· 1.1·10-3 m3

m OK!

Omvendt m/18000 udtrykt i %


Skriv et svar til: Zeppeliner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.