Fransk

Tekst

24. november 2018 af WonderWoman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har skrevet en tekst på fransk, som jeg skal aflevere snart. Jeg vil spørge, om der er én, der vil læse/skimme den og fortælle mig, hvilke slags fejl, jeg laver. Altså vil jeg ikke have, at I peger dem ud - jeg vil bare vide overordnet, hvilke fejl der er f.eks. kongruens fejl, forkert præposition osv. Her er teksten:

Pendant les vacances j’aime faire du shopping et soigner dans un hôtel avec ma famille. Quand je voyage au Dubai j’emploie le temps que faire du shopping dans les centres. J’aime regarder sur des attractions touristiques comme Burj Khalifa et Burj al-Arab. J’ai passé ses vacances au Danemark plusieurs fois. Je trouve c’est cosy. Un petit nombre de fois, j’ai besoin de faire une pause de des pays exotique. Je crois cela se comprend. Quand je suis en vacances au Danemark je vois des films et séries télévisées. Quand il est Noël j’aime manger menu de Noël - où que je sois. J’ai choisi la fille aux le veston lilas. Je pense elle aime faire du ski avec ses amis quand elle passe ses vacances. Je pense elle aime est en vacances dans les pays froids à neige. Je ne crois pas elle aime être à la maison. Je pense elle aime se tenir au dehors. Quand elle ne voyage pas je pense elle patine avec ses amis. Je pense elle est sportive. En été elle cure de soleil à la plage. Peut-être elle nage de l’eau avec ses parents ou amis. Je pense elle est très sociale et extrovertie et elle aime socialiser.


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2018 af french doctor

Hej

Pas på ikke at bruge engelske ord i en fransk tekst (cosy).

Nogle steder mangler der artikel (le/la/les/des...).

Et sted har du derimod brugt to artikler lige efter hinanden - det er 1 for mange.

Du bruger udtrykket "je pense" alt for mange gange - på fransk kan man lige som på dansk sige "jeg tror/synes/mener" på mange måder. Sørg for at variere.

Nogle steder mangler du "at" på fransk = que.

Man kan ikke sige "elle cure" = giver ikke mening.

Tillægsord skal være i flertal, når det navneord, de siger noget om, er i flertal.

Indholdsmæssigt er teksten lidt overfladisk og ikke så personlig, lidt for opremsende - er Dubai bare shopping og happy go easy? Eller har medaljen en bagsiden?

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
30. november 2018 af WonderWoman (Slettet)

#1

Hej

Pas på ikke at bruge engelske ord i en fransk tekst (cosy).

Nogle steder mangler der artikel (le/la/les/des...).

Et sted har du derimod brugt to artikler lige efter hinanden - det er 1 for mange.

Du bruger udtrykket "je pense" alt for mange gange - på fransk kan man lige som på dansk sige "jeg tror/synes/mener" på mange måder. Sørg for at variere.

Nogle steder mangler du "at" på fransk = que.

Man kan ikke sige "elle cure" = giver ikke mening.

Tillægsord skal være i flertal, når det navneord, de siger noget om, er i flertal.

Indholdsmæssigt er teksten lidt overfladisk og ikke så personlig, lidt for opremsende - er Dubai bare shopping og happy go easy? Eller har medaljen en bagsiden?

Tusind tak! Jeg ved godt, at teksten er rimelig overfladisk, men jeg skulle holde mig til de 100 ord pr. afsnit, så der er ikke så meget at gøre. Min fransklærer har ikke noget imod, at den er overfladisk, fordi hun alligevel kun skal bruge det her til at bedømme mine standpunktskarakterer. Endnu en gang; tusind tak for hjælpen! (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2018 af french doctor

Salut,

Je t'en prie.

Bonne continuation.

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #4
30. november 2018 af WonderWoman (Slettet)

#3

Salut,

Je t'en prie.

Bonne continuation.

Jeg har gjort mit bedste for at rette i min tekst, og nu lyder den således:

Pendant les vacances j’aime faire du shopping et passer les nuits dans un hôtel avec ma famille. Quand je voyage au Dubai j’emploie le temps que faire le tour des magasins. J’aime regarder sur des attractions touristiques comme Burj Khalifa et Burj al-Arab. J’ai passé mes vacances au Danemark plusieurs fois. Je trouve c’est confortable. Un petit nombre de fois, j’ai besoin de faire une pause de pays exotiques. Je crois cela se comprend. Quand je suis en vacances au Danemark je regarde des films et des séries télévisées. Quand il est Noël j’aime manger le menu de Noël - où que je sois.

J’ai choisi la fille avec le veston lilas. Je pense elle aime faire du ski avec ses amis quand elle passe ses vacances. Je trouve elle aime est en des vacances dans les pays froids à neige. Je ne crois pas elle aime être à la maison. Je pense elle aime se tenir au dehors. Quand elle ne voyage pas je trouve elle patine avec ses amis. Je pense elle est sportive. En été elle cure de le soleil à la plage. Peut-être elle nage de l’eau avec ses parents ou ses amis. Je pense elle est très sociale et extrovertie et elle aime socialiser.

Er der nogle fejl, som jeg har overset? Har gjort mit bedste.


Svar #5
30. november 2018 af WonderWoman (Slettet)

HAR RETTET ENDNU EN GANG EFTER AT HAVE LÆST UTALLIGE GRAMMATIKREGLER PÅ NETTET OG HAR RETTET MIN TEKST IGENNEM SÅ GODT, SOM JEG KUNNE! Den tekst, som jeg skrev lige før, skal du bare ignorere, for her er den opdaterede version (det må du virkeligt undskylde):

Pendant les vacances j’aime faire du shopping et passer les nuits dans un hôtel avec ma famille. Quand je voyage au Dubai j’emploie le temps que faire le tour des magasins. J’aime regarder sur des attractions touristiques comme Burj Khalifa et Burj al-Arab. J’ai passé mes vacances au Danemark d’innombrables fois et je n’y vois pas d’inconvénient. Je trouve qu’il est très confortable. Un petit nombre de fois, j’ai besoin de faire une pause de pays exotiques. Je crois cela se comprend. Quand je suis en vacances au Danemark je regarde des films et des séries télévisées. Quand il est Noël j’aime manger le menu de Noël - où que je sois.

J’ai choisi la fille avec le veston lilas. Je pense qu’elle aime faire du ski avec ses amis quand elle passe ses vacances. Je trouve qu’elle aime est en des vacances dans les pays froids à neige. Je ne crois pas qu’elle aime être à la maison. Je suppose qu’elle aime se tenir au dehors. Quand elle ne voyage pas je trouve qu’elle patine avec ses amis. Je pense qu’elle est sportive. En été elle cure du soleil à la plage. Peut-être qu’elle nage de l’eau avec ses parents ou ses amis. Je pense qu’elle est très sociale et extrovertie et elle aime socialiser.


Skriv et svar til: Tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.