Matematik

Hjælp please

26. november 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til a, jeg har løst b. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af StoreNord

vinkelsummen i en trekant er 180.
vinkel C er 90
vinkel A er 30
Så er der 60 grader tilbage til vinkel B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Vinkelsummen skal være 180o i en trekant, så

B = 180o - 90o - 30o = 60o

|BC| kan for eksempel findes af formlen

tan(v) = modstående katete / hosliggende katete

Så vi har

tan(300) = |BC| / 10  <=>

|BC| = 10 * tan(30o) = 5,8

Den sidste side kan findes med Pythagoras

|AB|2 = 102 + 5,82  <=>

|AB| = 11,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2018 af StoreNord

tg30=BC/10

og    \frac{x}{BC}=\frac{10+x}{10}


Svar #4
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Tusinde tak

Jeg tog fejl, jeg har løst b i en anden opgave

Hvordan løser jeg b) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2018 af StoreNord

Har du løst a? 
Hvad fik du x til?


Svar #6
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg har ikke løst b, hvis det er det du mener. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2018 af StoreNord

Men det er jo forresten b, jeg svarer på i #3.         :-)


Svar #8
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Når. Hvilket x mener du?


Svar #9
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Kan det passe, at DF giver 1?


Svar #10
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Men hvorfor skriver du 10 ved BC, var BC ikke 5,8?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Trekanterne ABC og ADF er ligedannede. Derfor er forholdet mellem siderne BC og AC i den store trekant lig med forholdet mellem DF og AD i den lille trekant:

BC/AC = DF/AD  <=>

5,8/10 = x / (10-x)  <=>

0,58*(10-x) = x  <=>

5,8 = x + 0,58x  <=>

x = 5,8/1,58  <=>

x = 3,7


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-11-26 01-04-20.png


Svar #13
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Når ja, målestoksforhold, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. november 2018 af StoreNord

Ja.
Det øverste stykke af AB forholder sig til hele siden ligesom DF forholder sig til BC.


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, vinklerne i de to trekanter er de samme, så den ene trekanter er bare en "forstørret" udgave af den anden.


Svar #16
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Ja okay. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.