Matematik

Isoler y

01. december 2018 af naja10 - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende 2 opgaver med og isolere y

1. 2s+3y=5s+t

2.5+2y=by-p+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lrcll} 1.&2s+3y&=&5s+t&\textup{2s subtraheres}\\\\ &3y&=&3s+t&\textup{der multipliceres med }\tfrac{1}{3}\\\\ &y&=&s+\tfrac{1}{3}t\\\\\\\\ 2.&5+2y&=&by-p+3&\textup{der subtraheres 5}\\\\ &2y&=&by-p-2&\textup{der subtraheres by}\\\\ &2y-by&=&-p-2&\textup{der s\ae ttes y uden for parentes}\\\\ &(2-b)y&=&-(p+2)\\\\ &-(b-2)y&=&-(p+2)&\textup{der divideres med -(b-2)}\\\\ &y&=&\frac{p+2}{b-2} \end{array}


Skriv et svar til: Isoler y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.