Projektopgaven (9. kl.)

AKUT HJÆÆLP GLOBALISERING

06. december 2018 af Ukeeendtsøgerhjælp

Påvirker kulturel globalisering verdenssamfundet på en måde så at det måske er med til at ændre vores kultur?

Ja,hvorfor?

Nej, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2018 af Jeppe101

Hvad har du problemer med, når du skal besvare spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2018 af Jeppe101

I øvrigt: Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål. Og ord skrevet med stort og ord som "akut" og "hjælp" kan skræmme nogle lektiehjælpere væk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2018 af MaiiDevon

Pga. globaliseringen er der sket en udviskning mellem tid og rum. Førhen hang tid og rum sammen på den måde, at det, der foregik i rummet, kun foregik der. Siden internettets opfindelse (+tv/telefon) er vi nu i stand til at følge begivenheder overalt på jorden i det øjeblik, det foregår. Der er opstået en forbindelse mellem det lokale og det globale. Det betyder, at vi ikke længere kun kan tage hensyn til os og vores værdier (kultur), men vi må tage et langt større hensyn til andre kulturelle normer.

Tænk på Muhammedskrisen. I Danmark har vi ytrings- og pressefrihed, der betyder, at vi reelt set godt må afbillede Muhammed. Det stødte imidlertid i høj grad Mellemøsten, hvor det er forbudt og i høj grad respektløst. Det resulterede bl.a. i en stor krise, hvor mange landede boykottede danske varer. Selvom mange danske er stolte af vores satire, så tror jeg, at mange er begyndt og tænke på, om det kunne støde andre kulturer/lande. 

Men du kan vel selv tænke over, om du synes Danmark/dig selv bliver påvirket af kulturer/landene omkring os. Nogle eksempler kunne være helligedage importeret fra USA: Valentine, Halloween og "Black Friday". 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2018 af kanjeghjælpedig (Slettet)


Skriv et svar til: AKUT HJÆÆLP GLOBALISERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.