Kemi

Puffersystemer

08. december 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal tage *3 H2O molekyler med

Er reaktionerne opskrevet rigtigt i a)

Jeg fostår ikke hvorfor man nogle gange skriver (n_b/n_s) og andre gange (n_s/n_b) i pufferligningen?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Puffersystemer.png

Svar #1
08. december 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven

Vedhæftet fil:Puffersystemer opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2018 af mathon

a)
           pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

           \small pH=4.76+\log\left ( \tfrac{0.04277}{0.02914} \right )=4.93


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2018 af mathon

b)
           \small \small pH=4.76+\log\left ( \tfrac{0.04277-0.010}{0.02914+0.010} \right )=4.68


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. december 2018 af mathon

c)
           \small \small \small pH=4.76+\log\left ( \tfrac{0.04277+0.010}{0.02914-0.010} \right )=5.20


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2018 af mathon

d)
        \small \textup{volumen\ae ndringerne er ens for den korresponderende syre og base, hvorfor de kan forkortes "v\ae k".}

           \small pH=4.76+\log\left ( \tfrac{0.04277}{0.02914} \right )=4.93


Svar #7
08. december 2018 af Stjerneskud2016

Tak!

Hvordan har du fået stofmængden af natriumacetat til at være 0,4277? Jeg får det til at være 0,709 g/mol?

mathon

Vedhæftet fil:Opgave a).png

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2018 af mathon

              \small M(CH_3COONa*3H_2O)=136.079\; \tfrac{g}{mol}

              \small n(CH_3COO^-)=\frac{5.82\; g}{136.079\; \tfrac{g}{mol}}=0.04277\; mol


Skriv et svar til: Puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.