Matematik

Kvatilsæt

08. december 2018 af naja10 - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med ogløse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af AMelev


Undskyld det sene svar, men jeg har været uden netforbindelse, og desuden har jeg prøvet at få Excel til at returnere de rigtige værdier, hvis jeg forsøger at få kvartilsættet fra de koblede data (x,h(x), men det er endnu ikke lykkedes mig.
Hvis du lister hele datasættet og holder dig til standardmetoden og tæller ind mod midten, får du
{1,1,2,2,2,3,3,3,3,4,4,4,4,5,5,5,5,5,5,5,6,6,6,6,6,6,8,8,9,10,10}
I midten er 5, så det er medianen
I midten af nederste halvdel er 3, så 1. kvartil er 3
I midten af øverste halvdel er 6, så 3. kvartil er 6.

Middeltal er sum(h(x)·x)/N = \frac{2\cdot 1+4\cdot 2+...+1\cdot 9+2\cdot10 }{31}


Skriv et svar til: Kvatilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.