Matematik

linærfunktion

04. januar 2019 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal redegøre for grafer for linær funktion...

Her tænker jeg , er det nok, at fortælle om, voksende aftagende,   eller hva mer bør jeg komme ind på.

At snakke om at finde a ved jeg ikke om det passer ind


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2019 af JulieW99

Start med forskriften for en lineær funktion, og tegn hvordan den ser ud. Så beskriver du hvad a og b står for/egenskab. Herunder kan du ved fortegn for a, komme ind på om den er aftagende eller hældende.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2019 af mathon

samt
           vinkelhældningen med x-aksen positive del

                                   \small v=\tan^{-1}(a)

ud fra kendskab til to ponkter
har du:
 

                     \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline &&&&&& \end{array}


Svar #3
04. januar 2019 af lærlektien (Slettet)

Den der vinkelhældningen ser noget svær ud....:(


Svar #4
04. januar 2019 af lærlektien (Slettet)

Men ellers har jeg beskrevet hvordan man finder, a på en graf vd hjælp af x1 og y1, x2 og y2...samt hvordan b findes


Skriv et svar til: linærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.