Matematik

Fordoblingskonstant

05. januar 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med denne opgave som jeg simpelthen ikke forstår:(.

Opgaven lyder: Om en ekponentielt voksende funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og af f(3)=12. 

Bestemt f(11)

Hjælp!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2019 af swpply (Slettet)

Brug at 3+8 = 11, hvorfor at

                                                         \begin{align*} f(11) &= f(3+8) \\ &= 2\cdot f(3) \\ &= 2\cdot12 \\ &= 24 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2019 af ringstedLC

Fordoblingskonstant: Den værdi man skal forøge x med for at fordoble funktionsværdien.

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^x\;,\;a>0 \\ f(x+T_2) &= 2\cdot f(x) \end{align*}


Svar #3
05. januar 2019 af NW12

Mange tak!:)


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.