Matematik

Hjælp til Mat

06. januar 2019 af sofiemøll (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej jeg skriver fordi jeg ikke kan forstår min opg der står

" Der er 12 drenge på 7.klassetrin det svar til 30% af alle elever på årgangen"

Hvor mange piger går i 6. Klasse

Hvor stor er årgangen

"


Svar #1
06. januar 2019 af sofiemøll (Slettet)

oops jeg mente hvor mange piger går i 7 klasse


Svar #2
06. januar 2019 af sofiemøll (Slettet)

skal virkelig have hjælp denne opg skal afleveres 10:30


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2019 af swpply (Slettet)

Først skal vi bestemme hvor mange elever der er på årgangen. Lad X benævne antallet af elever på 7. klassetrin, da har vi at

                                        \begin{align*} 30\%\cdot X = 12 \quad\Leftrightarrow\quad X &= \frac{12}{30\%} \\ &= \frac{12}{0.3} \\ &= 40 \end{align*}

altså er der 40 elever på 7. klassetrin.

Hvis 30% af alle elever på 7. klassetrin er drenge må de resterende 70% være piger. Hvorfor at

                                           \begin{align*} 70\%\cdot 40 = 0.7\cdot 40 = 28 \end{align*}

giver at der 28 piger på 7. klassetrin.


Skriv et svar til: Hjælp til Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.