Matematik

hjælp!

10. januar 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har løst opgaven rigtig er lidt usikker?


Svar #1
10. januar 2019 af hannah9 (Slettet)

vedhæftet

Vedhæftet fil:her.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af OliverHviid

Centrum findes i C(-1,3) og radius er 5.


Svar #3
10. januar 2019 af hannah9 (Slettet)

mener du kvdratrod af 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2019 af AMelev

Du har helt sikkert ikke løst den rigtigt, men da du har sprunget dine overvejelser over, kan vi ikke se, hvor kæden springer af, og så kan vi jo ikke hjælpe dig. 
Hvis du bare har aflæst C(2,6) ud fra tallene foran x og y, så er metoden forkert - se fx https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/geometri/omformning-af-cirklens-ligning 
Prøv så igen og spørg igen, hvis du går i stå, men læg det op, du er nået frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2019 af OliverHviid

Nej, jeg mener kvadratroden af 25, som jo er 5. Man har:

x²+2x+y²-6y=15 ⇔

(x+1)²-1+(y+3)²-9=15 ⇔

(x+1)²+(y+3)²=5²

hvoraf der aflæses, at C(-1,3) og r=5


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.