Matematik

Poissonfordeling

13. januar 2019 af kinke123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Z er poissonfordelt men lambda er ukendt, dog vides dette.

e^{\lambda}\cdot P(Z\leq 2)=25

Jeg skal nu finde lambda

Kan man da sige følgende:

e^{\lambda }(e^{-\lambda }\cdot \frac{\lambda ^{2}}{2!}+e^{-\lambda }\cdot \frac{\lambda ^{1}}{1!}+e^{-\lambda}\cdot \frac{\lambda ^{0}}{0!})=25

e^{\lambda }\cdot e^{-\lambda }(\frac{\lambda^{2} }{2}+\lambda + 1)=25

\frac{\lambda^{2} }{2}+\lambda + 1=25

\lambda =6

Er dette korrekt?

På forhånd tak


Svar #1
13. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

og bliver så derefter spurgt om hvad middelværdien af denne er for

E(Z2)

Kan det passe at middleværdien så må være lambda i anden altså:

E(Z2)=62=36


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2019 af peter lind

#1 ja


Svar #3
13. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Poissonfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.