Matematik

Simplificering

19. januar 2019 af Windfall - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med noget fysik/matematik foran mig, som lyder:

1) T1\cdot \cos 60-T2\cdot \cos 45=0

2) T1\sin 60+T2\sin 45-mg=0

Hvorefter det åbenbart bliver til

3) \frac{1}{2}*T1+\frac{1}{2}\sqrt{3}*T1=mg

Som bliver til

4) T1=\frac{2mg}{1+\sqrt{3}}

Jeg forstår bare ikke, hvordan den går fra step 2 til 3 (jeg forstår godt, hvordan con/sin til vinklerne bliver til tal). Jeg forstår heller ikke step 3 til 4. 

Er der nogen, som ville kunne hjælpe med måske en forklaring eller udregning. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2019 af peter lind

cos(45º) = sin(45º) så man lægger de to ligninger sammen


Svar #2
19. januar 2019 af Windfall

Forstået, men hvordan kommer man fra (3) til (4)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2019 af peter lind

Gang ligningen med 2 og sæt T1 ud foran en parentes


Svar #4
19. januar 2019 af Windfall

Mange tak. Har forstået det hele nu.


Skriv et svar til: Simplificering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.