Matematik

Hvordan opstiller man en formel?

21. januar 2019 af hjorthpetersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg har brug for hjælp til en matematik opgave. 

opstil en formel til at beregne pandaens vægt y kg efter x uger. 

Håber i kan hjælpe! Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2019 af StoreNord

Du skal veje pandaen hver uge. Når du har samlet data nok putter du dem ind i et regneark og laver en exponentiel regression.
Det gir dig en graf og en a- og en b-værdi til funktionen  f(x)=b·ax.

Jeg ville bruge Libreoffice Calc eller Open Office Calc.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2019 af AMelev

#0 Læg lige et billede af opgaveformuleringen op - der mangler oplysninger.


Svar #3
22. januar 2019 af hjorthpetersen (Slettet)

Her er et billede af ogaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2019 af AMelev

x = antal uger efter vejningens start
y = pandaens vægt/kg
Model: y = a·x + b (Lineær)

Data:: x-liste {1,2,3} og y-liste {6,8,10}

a) Lav lineær regression på datasættet

b) Løs ligningen y = 24 mht. x


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2019 af StoreNord

a)

y vokser med 2, når x vokser med 1. Funktionen er altså:    y(x) = 2x+b

y(2) = 2*2+b = 8      ⇒
            b = 8 - 4 = 4

Funktionen er altså:      y(x) = 2x+4

b)
f(x) = 2x+4 = 24 \Rightarrow x = \frac{24-4}{2}=10


Svar #6
23. januar 2019 af hjorthpetersen (Slettet)

Tusind tak alle sammen!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2020 af Mojito101

Hej alle sammen. Håber det er okay at jeg skriver i en gammel tråd, men sidder med præcist den samme opgave, og kan ikke finde svar andre steder.

Mit spørgsmål er hvordan 4 tallet kommer ind i billedet? Altså b = 8 - 4 = 4?

Igen jeg håber det er ok, tak på forehånd. 

Vh Silje


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2020 af AMelev

Du har y = 2x + b.
Så vælger du en af de tre sammenhørende værdier fra tabelllen og sætter ind i ligningen.
I #5 er (x,y) = (2,8) valgt, men man kan lige så godt bruge (3,10) eller(1,6) - det sidste er nok lettest.
Efter indsættelse og reduktion, løses ligningen mht. b.

8 = 2·2 + b ⇔ 8 = 4 + b ⇔ b = 4
10 = 2·3 + b ⇔ 10 = 6 + b ⇔ b = 4
6 = 2·1 + b ⇔ 6 = 2 + b ⇔ b = 4


Skriv et svar til: Hvordan opstiller man en formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.