Matematik

Differntialregning

23. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hjælp til denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af PeterValberg

Vender lige billedet og indsætter det her, det gør det nemmere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1876516.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

f(x) = -½x2 + x + 3

a. + b.

Δy/Δx = (f(2+Δx) - f(2))/Δx =

(-½(2+Δx)2 + (2+Δx) + 3 - (-½*22 + 2 + 3))/Δx =

(-½(4 + (Δx)2 + 4Δx) + (2+Δx) + 3 + ½*22 - 2 - 3)/Δx =

( -½(Δx)2 - Δx )/Δx =

-½Δx - 1

c.

limΔx→0 Δy/Δx = 

limΔx→0 (-½Δx - 1) = 

-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Kontrol:

f '(x) = -x + 1

f '(2) = -2 + 1 = -1


Skriv et svar til: Differntialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.