Matematik

Hjælp med matematikopgave.

03. februar 2019 af mitnavnerlea (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Okay så min opgave lyder sådan:

"Pernille sår 2 rækker med gulerødder på den korte led i køkkenhaven. Den korte led er 2 meter lang.

Mellem hvert frø skal der være en afstand på 3 cm og ligeså mellem hver rækker.

Ud til kanterne laver Pernille en afstand på 4 cm.

Hvor mange frø kan der i alt være på de to rækker (Husk at tælle det første frø med i hver række)?"

Jeg har sat og tænkt over den i lang tid nu, og kan stadig ikke finde ud a,f hvordan man regner det ud... Det kunne være fedt hvis nogen kunne hjælpe mig med at løse den!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af AMelev

"Sålængden" af en række er 200 cm - 2·4 cm = ..... cm
Hvor mange "afstande" på 3 cm er der plads til i en række?
Hvor mange gulerodsfrø der plads til i en række?
Hvor mange gulerodsfrø skal der i alt sås på de to rækker?

PS! Afstanden mellem rækkerne har ingen betydning.


Svar #2
03. februar 2019 af mitnavnerlea (Slettet)

Er det så ikke 65x2 = 130 

Så der altså kan være 130 frø i begge rækker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2019 af ringstedLC

#2: Jo. Skriv:

\begin{align*} Antal &= 2\cdot \left (\frac{Saal\ae ngde}{3}+1 \right ) \\ Antal &= 2\cdot \left (\frac{200-2\cdot 4}{3}+1 \right )=130\;fr\o \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2019 af AMelev

# 2 Nemlig!


Skriv et svar til: Hjælp med matematikopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.