Studiejob

Dyrelæge

16. februar 2019 af FrejaP2103

Hej.

Jeg går på gym (STX) 1.g og jeg har altid gerne ville uddanne mig som dyrelæge, men når jeg kigger inde på adgangsgravende så har jeg stortset alle adgangskravende, men de siger at man skal have matematik på A, og mit problem er at jeg har aldrig været den bedste til matematik og derfor kan jeg kun have det på B ellers bliver det for svært.

Og jeg får hele tiden at vide "jamen så skal du jo bare virkelig følge med i matematik så du kan komme op på A" men det ved jeg allerede at det kan jeg ikke med mindre jeg vil ende med stress.

Så mit spørgsmål er, er det muligt at kunne komme ind på dyrelægeuddanelsen også kun have matematik på B, hvis der er nogle der kan svare på det.

Tak på fohånd. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2019 af BechHohen88

Hej

Nu er jeg ikke optaget på veterinærmedicin (dyrlægestudiet), men ud fra mine erfaringer med optagelse på medicinstudiet (læser på 3. semester pt) kan jeg opsummere følgende:

Du kan (så vidt jeg ved) IKKE blive optaget, hvis du ikke opfylder mindstekrav for optagelse (Matematik A), men...

- Du kan altid tage et suppleringskursus i et sabbatår eller sommerferien efter din studentereksamen (Matematik A, hvis du allerede har bestået Matematik B). Der er mange forskellige uddannelsesinsitutioner, som tilbyder dette. Søg blot på "Matematik A suppleringskursus" el.lign. på Google. 

https://studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/supplering/

- Jeg leverede selv forfærdeligt ringe præstationer i matematik A i løbet af 1. og 2.g, men forbedrede mig og fik topkarakterer ved hjælp af hårdt arbejde med bl.a. følgende kilder: 

http://www.frividen.dk/

https://da.khanacademy.org/

Ydermere regnede jeg eksamensopgaver intenst i en måned inden vi gik til skriftlig eksamen. Med disse midler gik jeg til skriftlig og mundtlig (!) eksamen med selvsikkerhed og kom igennem med en god præstation. Hvis du allerede kan følge med i undervisningen på B-niveau, skulle A-niveau ikke være det store besvær med flittigt arbejde. 

Søg evt. også på ASPIRI, som hvert år laver eksamensforberedende kurser for gymnasieelever i matematik.

Afslutningsvist kan jeg sige, at veterinærmedicin minder om medicinstudiet på mange parametre. Her skal du ikke blive overrasket, hvis du i perioder skal bruge 8 timer + dagligt på læsning eller andre studierelevate aktiviter. 

Jeg håber, at jeg kunne hjælpe dig videre. 

Held og lykke :)

Med venlig hilsen

Rasmus Bech-Hohenberger


Svar #2
16. februar 2019 af FrejaP2103

Det hjalp mig rigtigt meget mange tak ??

Skriv et svar til: Dyrelæge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.