Matematik

polynomiet-Haster

25. februar 2019 af saliazou (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.Er der nogle der kan jeg hjælpe med hvordan jeg skal lave denne opgave

Et polynomium er for ethvert reelt tal c givet ved
p(z) = (14-2)z^2 + (5 +2+c)z+c+23.
(a) Beregn i hånden rødderne i p(z) for c = 4 .
(b) Beregn i hånden og angiv med begrundelse de værdier af tallet c ∈ R, for hvilke polynomiet
p(z) kun har ikke-reelle rødder


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2019 af StoreNord

14-2 ligner ikke et complext tal?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2019 af peter lind

p(z) ser forkert ud. Kan du ikke vedhæfte et billed af opgaven. løsningsmetoden kan du se på https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning   Den gælder også for komplekse ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2019 af SuneChr

Koefficienten til z2 skal vel være (14 - 2i)
til z (5 + (2 + c)i)
og konstantleddet (c + 23)
2.gradsligningen kan behandles efter samme model, som var koefficienterne reelle. 


Svar #4
25. februar 2019 af saliazou (Slettet)

Sådan, opgaven er vedhæftede, er fuldstændig blank, på trods af jeg har læst, men føler ikke rigtig jeg kan gribe den af.


Svar #5
25. februar 2019 af saliazou (Slettet)

Sådan

Vedhæftet fil:matematik 3.pdf

Svar #6
25. februar 2019 af saliazou (Slettet)

I denne opgave er s1=5, s2=2, og s3=3


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2019 af peter lind

Så bliver polynomiet du skal finde rødderne for 12z2+(7+c)z + c + 23

Du skal først sætte c = 4 så du har den reelle andengradsligning

12z2+11z+27=0

Derefter til den generelle ligning Så skal du i første omgang finde determinaten og opgaven råder dig til først at finde når deerminanten er 0


Svar #8
25. februar 2019 af saliazou (Slettet)

Er det rigtigt?

Vedhæftet fil:qqqqqqqqqqq.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2019 af peter lind

nej, b= 11(ikke 12) og du har 4a+c i stedet for 4a*c


Skriv et svar til: polynomiet-Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.