Matematik

hjælp mig akut

26. februar 2019 af akthjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

cjkdw

Vedhæftet fil: hjælp mig.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2019 af Moderatoren

For hurtigere og bedre hjælp:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2019 af janhaa

 enig med Jeppe:

E(x) = np = 130*0,3 = 39 >> 5 evt 10

Var(X)=27,3 => SD(X) = 5,22

then: P(X < 31) = G((31-27,3)/5,22) = G(0,71) = 0,785


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2019 af AMelev

En tredje ting: Læg et billede af opgaven op i stedet for et Word-dokument, når den fylder mindre end ½ side og ellers pdf - ikke alle har Word.

Betingelser: Beregn n·p og n·p·(1-p) og tjek (begge større end 10? Det er den betingelse, jeg er stødt på. Er det også den, I har fået oplyst?) 

Binomialfordeling: P(X < 31) = P(X ≤ 30) og P(X > 46) = P(X ≥ 47)
Beregn med dit CAS-værktøj

Normalfordeling: Evt. P(X < 30.5), P(X < 33.5) og P(X > 46.5)
Tjek din lærebog, om de ekstra 0.5 er taget med - for at kompensere for, at normalfordelingen er kontinuert, mens binomialfordelingen er diskret.


Skriv et svar til: hjælp mig akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.