Matematik

integralregning

06. marts 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg forstår ikke hvad jeg har gjort forkert i opgaven. Jeg har prøvet at integrere, det der står med blåt er det rigtige svar.

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil: integration.png

Svar #1
06. marts 2019 af Stjerneskud2016

Hov. det er den her opgave 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2019 af ringstedLC

Når nu din CAS beregner en anden stamfunktion end den du får, hvilken er mon så rigtig ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af AMelev

Du skyder spurve med kanoner. Du kan bare finde stamfunktion for hvert led for sig.

F(x) = x2 + 3x +k

og stamfunktionen til ½t er ikke ½t.


Svar #4
06. marts 2019 af Stjerneskud2016

Er stamfunktionen til ½t 1/4t^2?AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2019 af OliverHviid

Stamfunktionen til 1/2t=1/4t²+k, som også kan skrive som t²/4+k


Svar #6
06. marts 2019 af Stjerneskud2016

Mange tak for hjælpen.

Jeg tror jeg har beregnet det rigtigt nu.

OliverHviid

AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2019 af ringstedLC

#6: Undskyld min kommentar i #2. Har lige læst #0 igen...

Men:

\begin{align*} 2 &= -4+c \\ c &= \:? \end{align*}

Ellers OK.


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2019 af AMelev

#6 Der en del, der er forkert, der hvor du skal beregne c.

1) F(x) = 2 = ... Forkert formulering
F(-1) = 2 
2 = 1-3 + 3 OK!
2 = -4 +c NIX! 2 = -2 + c                    Læg 2 til på begge sider af =


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.